Calmette-studiet er slut

Den 17. januar stoppede vi med at indsamle oplysninger om børn, som deltager i Calmette-studiet. 

Vi har takket været et utrolig godt samarbejde med alle de familier, der deltager i Calmette-studiet, haft en meget høj tilslutning til telefoninterview og børneundersøgelser, da børnene var 3 og 13 måneder. Dermed er kvaliteten af undersøgelsen sikret. 

Fra februar måned vil vi begynde at analysere de oplysninger, der er indsamlet. I løbet af 2015 vil vi vide, om det faktisk har gjort en forskel for de børn, som fik vaccinen kort efter fødslen. Når vi kender resultaterne, vil vi give besked til studiedeltagerne og på hjemmesiden.

Skal vi få vores nyfødte barn Calmette-vaccineret?

Mange forældre spørger os, om vi vil anbefale, at de lader deres nyfødte barn Calmette-vaccinere. Det kan vi desværre ikke svare på endnu, da vi endnu ikke kender resultatet af undersøgelsen. 

Vi vil sørge for at der bliver givet besked til alle deltagere og naturligvis også på hjemmesiden, når vi kender resultaterne af Calmette-studiet. 

En særlig tak til de familier, der deltager i Calmette-studiet

Cirka 4200 familier i Danmark har ladet deres nyfødte barn deltage i Calmette-studiet og har stillet op til interview og børneundersøgelser. Uden dem var der intet Calmette-studie og vi ville ikke kunne besvare det vigtige spørgsmål om Calmette-vaccinen muligvis også kunne være til gavn for danske børn. 

Vi er utrolig taknemmelige for det positive og lærerige samarbejde vi har haft med de familier, der deltager i Calmette-studiet og for alle de gode stunder, vi har haft sammen med jeres skønne børn. 

Vi vil gerne endnu engang højt og tydelig takke for hjælpen!

Nu venter vi alle i spænding på resultaterne.